Ambacht

 

 

 

Ik ben Evelyne, ontwerper en ambachtsvrouw.

Ontwerpen ontstaan bij mij vanuit de anatomie. Tassen met een pasvorm die klopt bij een menselijk lichaam. Waarbij rekening wordt gehouden met verschillende draagmethodes. Tassen waar je mee vergroeit, waar je van gaat houden en waar je geen afscheid meer van wilt nemen. Ze worden uitgevoerd in leer, vanwege de levensduur. Leer is een ontzettend sterk materiaal, wat met de tijd ook alleen maar mooier wordt.

Verder hou ik van het ambacht, productie draaien, zien dat er werk uit je handen vloeit, creëren. En ik zie het ook graag bij anderen. Vakidioten die met passie en trots aan hun product werken. Het allerliefst zou ik de huiden die ik gebruik ambachtelijk en lokaal laten looien van koeien met een bekende oorsprong. Dat de boer, de slager, de leerlooier en ik elkaar kennen en allemaal met liefde en aandacht hun ambacht beoefenen. Het is nog niet zo ver, maar de eerste stappen zijn gezet. Tot die tijd gebruik ik leer uit overproductie, of wat niet geschikt was voor het oorspronkelijke doel.

Binnenkort hoop ik ook uit te breiden met een kleding collectie. Hetzelfde principe als bij de tassen, basics die lang mee gaan en goed vallen. Kleding die je eigenlijk elke dag aan wilt en waar je echt van baalt als het de was in moet. En het allerliefste zou ik dan natuurlijk van elk vezeltje precies weten waar het is gekiemd, wie het heeft geweven, geverfd en genaaid. Misschien zelfs wel lokaal katoen kweken door middel van vernieuwde tuinbouw, of nieuwe materialen kweken in een laboratorium? Suggesties, ideeën en samenwerkingen zijn meer dan welkom!

 

 

 

 

 

 

© 2014 - 2018 beleefjeverbeelding | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel