Als modeontwerper denk ik dat het allemaal wel wat anders kan, anders moet…

De modeindustrustrie kan wel wat leuker, liever, duurzamer en eerlijker, en daar draag ik graag mijn steentje aan bij!

Dat doe ik allereerst door zelf te produceren, hier in Rotterdam! In mijn atelier in het voormalig Tropicana krijgt elke tas de liefde en aandacht die nodig is. Komt geen uitbuiting aan te pas!

Alle tassen zijn van leer, ook dat is een bewuste keuze. Leer is een materiaal wat niet slijt, maar mooier wordt met de tijd. En niet eventjes, maar een leven lang! Wel werk ik met leer uit overproductie of wat is afgekeurd voor het oorspronkelijk doel, bijvoorbeeld omdat de kleur niet goed was of dikte niet geschikt. En de natuurlijke imperfecties, littekens en insectenbeten worden gekoesterd, ze laten het leven zien…

Verder denk ik dat het beter zou zijn als er geen mode was, geen trends, geen musthaves en geen seizoens items. Ik denk dat de wereld en jij als mens beter af is met een paar goede items die passen bij jouw stijl en karakter, evergreens waar je lang mee doet. Waar je van gaat houden en die je nooit meer kwijt wilt. Daar ga ik bij mijn ontwerpen vanuit, mensen. Wat heeft een tas nodig als je iemand bent die graag z’n handen vrij heeft, of vaak op de fiets zit, of in de tram. Wat is fijn als je graag je duim achter een band haakt, hoe breed is een schouderband dan? De ritsenlovers en de ritsenhaters. Onderzoek en testen gaan aan vooraf aan elk nieuw ontwerp, en uiteindelijk levert dat een doorlopende collectie.

© 2014 - 2017 beleefjeverbeelding | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel